Informacje Powiatowe

KATY 2025 przd www

IMG 2576 CopyDnia 8 kwietnia 2025 r. zakończono prace remontowe na dachu garaży znajdujących się przy budynku Starostwa Powiatowego ul. 3-go Maja, od strony ul. Polnej. Prace te polegały na wymianie poszycia wierzchniego dachu garaży, materiał istniejący zastąpiono blachą trapezową i rynnami z PCV. Budynek w dalszym etapie będzie służył jako pomieszczenia garażowo-magazynowe dla Starostwa Powiatowego i jednostek podległych.

IMG 2574 Copy

IMG 2577 Copy

IMG 2578 Copy

z2

z3

z4

z5

z6

z1

 

IMG 20250405 WA0017

Dnia 4 kwietnia 2025 roku Oddziały Przygotowania Wojskowego klasa 1 i 2 z  Technikum w Gostynińskim Centrum Edukacyjnym  uczestniczyły w II Wojskowych Targach Służby i Pracy w Ciechanowie.
Była to niesamowita okazja do zobaczenia z bliska, jak wygląda wojsko "od kuchni". Kadeci podziwiali dynamiczne pokazy sprawności kolegów z innych szkół mundurowych, mieli możliwość  zapoznania się z różnymi rodzajami broni i wspomagającego sprzętu wojskowego. Mogli również sprawdzić własny refleks. Wyjątkową atmosferę dopełnił występ orkiestry wojskowej - robiący ogromne wrażenie. Można było również zapoznać się z ofertą różnych jednostek wojskowych i porozmawiać z przedstawicielami tej formacji. W celu regeneracji sił, w kuchni polowej, czekała wojskowa grochówka. 
Dziękujemy organizatorom za potężną dawkę wojskowej energii.

IMG 20250405 WA0008IMG 20250405 WA0021IMG 20250405 WA0025IMG 20250405 WA0027

SUKCES UCZENNICY KLASY 2 B

w   XII Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Kuchnia polska –

tradycja w nowoczesnym wydaniu”

            Szanowni Państwo, pragnę poinformować o wynikach XII Konkursu Kulinarnego „Kuchnia

 polska – tradycja w nowoczesnym wydaniu”, który odbył się w dniu 28 03. 2025 r. w Warszawie.

Uczestnicy ze szkół województwa mazowieckiego zaprezentowali wyjątkowe umiejętności

 kulinarne, łącząc tradycję z nowoczesnością.

            Uczniowie mieli za zadanie wykonać dwa daniadanie zasadnicze oraz deser, korzystając

 z surowców otrzymanych w specjalnych skrzynkach (formuła black box). Wyzwanie to wymagało

 nie tylko kulinarnej kreatywności, ale także umiejętności zarządzania czasem i wykorzystania

 dostępnych składników w sposób innowacyjny.

Konkurs oceniało jury w składzie:

Marcin Suchenek – szef kuchni hotelu Airport Hotel Okęcie

Grzegorz Kazubski – prezes ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

Mariusz Nowicki – jeden z najlepszych ekspertów w Europie w zakresie kuchni z grilla i BBQ

Stanisław Nowogródzki – szef kuchni restauracji Świętoszek

            Z Wielką Satysfakcją informuję, że Uczennica klasy 2 B – technik żywienia i usług

 gastronomicznych Zuzanna Ciechowska zdobyła II MIEJSCE.

Opiekę sprawowała p. Jolanta Wasińska.

 Konkurs okazał się doskonałą okazją do zaprezentowania nie tylko umiejętności kulinarnych, ale także kreatywności i pasji do tradycji kulinarnych Polski.

Gratuluję Zuzi – to naprawdę WIELKI SUKCES!!!

Dziękuję p. Jolancie Wasińskiej – to dzięki Pani tam byliśmy – i zdobyliśmy tak wysoką lokatę!!!

Wojciech Kiełbasa

Dyrektor Gostynińskiego Centrum Edukacyjnego

12345

ChatGPT Image 9 kwi 2025 11 07 11

W związku z trwającymi robotami na inwestycji pod nazwą ,,Przebudowa drogi powiatowej nr 6909W Nowy Kamień-Lwówek do drogi wojewódzkiej nr 583” na odcinku Lipińskie – Lwówek polegającymi na układaniu masy asfaltowej informujemy że będą występować utrudnienia w ruchu pojazdów na przedmiotowym odcinku drogi. Za utrudnienia przepraszamy i jednocześnie prosimy o wyrozumiałość.